Oplevering laatste fase OranjeWijk van start

13 april 2015 14:13 - BAM Bouw en Vastgoed Nederland bv
Oplevering laatste fase OranjeWijk van start

(Persbericht Area:) Veghel, 13 april 2015 - Vanaf 13 april ontvangen de huurders van de laatste bouwfase in de OranjeWijk in Veghel de sleutel van hun nieuwe huurwoning. Met deze oplevering komt het einde in zicht van de grootschalige wijkvernieuwing.

In het afgelopen najaar werd het startsein gegeven voor de laatste bouwfase door BAM Woningbouw Zuid. In zes maanden tijd zijn 45 ruime en betaalbare eengezinswoningen gerealiseerd. Lisette Brus, medewerker Wonen bij Area, is tevreden: ‘De verhuur verliep soepel en snel. De OranjeWijk is helemaal opgebloeid en een heel gewilde plek in Veghel geworden. Op deze woningen kwamen meer dan 211 reacties binnen.’ Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Vanaf 2011 zijn de voormalige woningen die bouw- en woontechnisch verouderd waren, gesloopt om plaats te maken voor in totaal 196 nieuwbouwwoningen. Om de verbinding met de oude situatie te behouden zijn de nieuwe woningen in jaren ‘40 architectuur gebouwd. ‘Bij de realisatie hebben we een echt stukje oud ambacht teruggebracht. De metselbogen zoals ze deze vroeger maakten zijn hier een voorbeeld van’, aldus Ferd Rooijmans, uitvoerder bij BAM Woningbouw Zuid.

Nadere informatie: Ilse van Hout, adviseur marketingcommunicatie Area, (0413) 38 82 11.