Persbericht van Fountainhead Enterprise B.V.

12 juni 2006 10:01 - AM bv

Welstand zet licht op groen voor Fountainhead
Amsterdam, 12 juni 2006 – De commissie voor Welstand en Monumentenzorg van de gemeente Amsterdam heeft op 10 mei 2006 een positief advies gegeven over het ontwerp voor het woongebouw van Fountainhead in Amsterdam op het eiland Sporenburg in het Oostelijk Havengebied.

Een aantal details moet nogmaals aan de welstandcommissie worden voorgelegd. Hierop is dan de weg vrij voor de gemeente Amsterdam om aan de ontwikkelingscombinatie Fountainhead Enterprise B.V., bestaande uit BAM Vastgoed bv, Woonstichting Eigen Haard, Heijmans Vastgoed bv en Woonstichting de Key de bouwvergunning te verlenen. De ontwikkelingscombinatie verwacht in het najaar met Fountainhead in verkoop te gaan. Er hebben zich inmiddels meer dan 1.000 belangstellenden via de website www.fountainhead.nu aangemeld.

Voor het ontwerp van Fountainhead tekende het gerenommeerde architectenbureau KCAP uit Rotterdam. Van de 237 appartementen is er vrijwel niet een appartement hetzelfde. Dit bijzondere kenmerk wordt onder meer bereikt door een meanderende gevel in zowel horizontale als verticale richting. De gevarieerdheid komt ook tot uitdrukking in het woningaanbod zelf. Toekomstige bewoners hebben de keuze uit studio’s, 2 -, 3 - en 4-kamerappartementen en een achttal penthouses, die – als gezegd – net als de overige appartementen allemaal verschillen qua afmeting. Fountainhead heeft per appartement minimaal één overdekte parkeerplaats opgenomen en uiteraard de nodige bergingen en een aparte fietsenstalling.

Op de begane grond komt een basisschool met een eigen entree. Veel aandacht wordt gegeven aan de buitenruimte, zodat deze aansluit bij de bebouwde omgeving. Deze buitenruimte zal worden uitgebreid met een nieuwe speelplek.

Nadere informatie:

Fountainhead Enterprise / BAM Vastgoed, drs.ir. M. Kool MRE, ontwikkelingsmanager, (010) 266 31 00.