Presentaties ontwerpwedstrijd Waalkade Tiel

15 november 2004 19:35 - BAM Wonen bv

Tiel, 15 november 2004 – Ter gelegenheid van 125 jaar BAM in Tiel organiseert deze Europese bouwgroep op maandag 22 november het jubileumcongres ‘breng Tiel terug naar de rivier’ in Schouwburg Agnietenhof te Tiel.

Vijf jonge ontwerpers presenteren dan hun visie op de herinrichting van de Waalkade. Deze presentaties zijn het resultaat van een prijsvraag die BAM uitgeschreven heeft. 

De Waalkade is een in potentie te ontwikkelen gebied. Bij de ontwerpvraag van dit binnenstedelijke gebied is in samenspraak met de gemeente Tiel een beperkt aantal randvoorwaarden vastgesteld. Een belangrijk uitgangspunt is een combinatie van historische en moderne bouw. Voor het overige zijn de ontwerpers vrij om hun eigen visie uit te werken.
De vijf architecten die meedoen aan de prijsvraag zijn ir. Gert Jan de Jong (Almere), ing. Edgar Hogeboom (Zaltbommel), ir. Marc Verkade (Arnhem), ir. Martijn Schoots (Rotterdam) en ir. Daniël van den Berg (Rotterdam). Een vakkundige jury onder voorzitterschap van architect ir. René Daniëls, BNA/BSP beoordeelt de plannen van de vijf ontwerpers.

Tot eind 2004 worden de ontwerpen tentoongesteld voor het publiek in de Zaak van de Stad dat eveneens de gelegenheid heeft haar keuze kenbaar te maken. Aansluitend wordt aan één van de ontwerpers de publieksprijs uitgereikt.

De geschiedenis van BAM in Tiel begint in het jaar 1879 toen het aannemingsbedrijf L.H. Beutener werd opgericht. Sinds 1969 is Beutener onderdeel van Koninklijke BAM Groep en opereert momenteel onder de naam BAM Utiliteitsbouw, vanuit een vestiging in Tiel.

Het jubileumcongres ‘breng Tiel terug naar de rivier’ is een gezamenlijk initiatief van BAM Civiel, BAM Utiliteitsbouw, BAM Vastgoed en BAM Woningbouw,  alle werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik.

Voor meer informatie: Brigit Stokman, hoofd Public Relations BAM Woningbouw, telefoon (030) 659 89 06.