Project BAM Woningbouw wint Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs

23 december 2004 20:25

Rotterdam, 22 december 2004 - Het project Müllerpier Blok 3 in Rotterdam heeft de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs gewonnen.

De prijs, in de vorm van een grote foto van het project, is 22 december jl. uitgereikt aan zowel de architect, de opdrachtgever als de bouwer van het project. Dit gebeurde tijdens de Planpresentatie 2004 van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting van de gemeente Rotterdam. Blok 3, ook wel ‘Aert van Nes’ genoemd, is ontworpen door Neutelings en Riedijk Architecten en gerealiseerd door BAM Woningbouw bv, Breda. De opdrachtgever is woningstichting Patrimonium Woningstichting (PWS) in samenwerking met Stichting Humanitas.

De Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs is een jaarlijkse prijs die toegekend wordt aan een recent opgeleverd woningbouwproject in Rotterdam. De genomineerde projecten zijn beoordeeld op architectuur, stedenbouw, bouwtechniek, afwerking en bouwfysische eigenschappen. Daarnaast is de gebruikskwaliteit en flexibiliteit van de woningen beoordeeld. Ook is een bewonersonderzoek gehouden waarin bewonersvragen zijn voorgelegd met betrekking tot de woning en de woonomgeving.

Drie van de vijf genomineerde projecten zijn gerealiseerd door BAM Woningbouw. Naast het winnende project op de Müllerpier zijn dit de projecten Vrankestraat en Kabelhof (ook wel 2e Katendrechtse haven), beide gebouwd door BAM Woningbouw bv, Volker Bouwmaatschappij.

Müllerpier Blok 3 telt 42 appartementen die in een terrasvorm zijn opgezet. In het complex bevindt zich op de begane grond ook een fitnessruimte, zwembad en een restaurant. Het zwembad steekt 4,5 meter uit het gebouw en oogt als een uitgebouwde serre, die tevens als luifel voor de entree van de fitnessruimte dient.

De appartementen zijn bedoeld voor 55-plussers en kunnen, indien gewenst, worden aangepast aan de eisen van de ouder wordende bewoner. Het zijn levensloopbestendige appartementen, waarvan ongeveer de helft bestemd is voor mensen met een indicatie voor zorg, verpleging of huishoudelijke hulp. Deze diensten worden geleverd door Humanitas, bedenker van dit type woning.

Blok 3 is onderdeel van het Müllerpiercomplex in het Lloydkwartier in Rotterdam. Dit complex bestaat uit totaal dertien bouwblokken die alle gerealiseerd worden door BAM Woningbouw bv, Breda.

Voor meer informatie: Brigit Stokman, hoofd Public Relations BAM Woningbouw, telefoon (030) 659 89 06.