Regio Breda levert Starterswoningen Putte De Hei op

18 december 2009 19:06

Bunnik, 18 december 2009 - In Putte heeft BAM Woningbouw Breda 16 starterswoningen opgeleverd. De woningen, die zijn gelegen in een prachtige bosrijke omgeving op een unieke plaats in Noord-Brabant, zijn gerealiseerd in opdracht van Wonen West Brabant.  Met de bouw van de woningen is eind 2008 gestart en de woningen zijn volgens planning opgeleverd.

Het project richtte zich in eerste instantie op starters uit de kern Putte. Zeven Puttenaren kozen er daadwerkelijk voor om in het eigen dorp hun entree op de woningmarkt te maken. Zeven andere kopers zijn afkomstig uit andere dorpskernen uit de gemeente Woensdrecht. De overige kopers komen uit Bergen op Zoom en Halsteren.

Concept 'Slimmer Kopen'

Ondanks de economische crisis is de verkoop van de woningen zeer spoedig verlopen. Dit is mede te danken aan de regeling 'Slimmer Koper', waardoor kopers van de starterswoningen een fikse korting kregen op de VON-prijs. De korting was afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de kopers. Een voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen was dat bij eventuele doorverkoop, de bewoners wel een aanbiedingsplicht hebben aan Wonen West Brabant.

De architectuur van de nieuwe woningen past goed bij de bestaande, omliggende bebouwing. Zo is er gekozen voor een traditionele kapvorm en ook wat betreft de materialen en kleurgebruik zijn weloverwogen keuzes gemaakt. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Op deze manier is er een ontwerp ontstaan die inspeelt op de vraag om eigentijdse en herkenbare woningen te creëren voor starters die passen bij de diverse cultuurhistorische lintbebouwing langs de Antwerpsestraat en de Heidestraat. De Woningen hebben een hoge isolatiewaarde (Rc = 5,1) en kennen een hoog afwerkingsniveau. Wat tevens een bewuste keuze is geweest.