Start bouw Hoogvliet supermarkt, appartementen en parkeergarage Badhuisstraat Scheveningen

11 december 2014 07:50
Wethouder Revis bedient de grondverzetmachine. Foto: Dick Teske.

Amersfoort, 10 december 2014 - Woensdagmiddag 10 december heeft wethouder Boudewijn Revis van de gemeente Den Haag de bouw van de Hoogvliet supermarkt van 1.900 m2 met appartementen en parkeergarage aan de Badhuisstraat in Scheveningen in gang gezet door een begin te maken met het ontgraven van de bouwput.

Wethouder Boudewijn Revis is enthousiast: ‘Dit multifunctionele gebouw is echt een aanwinst. Als straks het gebouw klaar is en de buitenruimte ook is opgeknapt, heeft Scheveningen er weer een mooie plek bij.’

Boven de supermarkt komen in vijf lagen 68 appartementen met gemeenschappelijke ruimten en werkplekken voor de Stichting LIMOR. Onder het gebouw komen in twee kelderlagen totaal 90 parkeerplaatsen.

Hoogvliet Beheer heeft in 2011 het voormalige postkantoor aan de Badhuisstraat 225 aangekocht. Ontwikkelaar Vastgoedgilde heeft vervolgens samen met architect Studio Leon Thier en Heilijgers de plannen uitgewerkt. Dit alles in nauw overleg met de gemeente Den Haag en een klankborgroep bestaande uit buurtbewoners en het Wijk Overleg Scheveningen (WOS).

Het postkantoor is inmiddels gesloopt. Op de begane grond van het nieuwe gebouw komt een levendige functie aan het plein met centraal de nieuwe supermarkt. Het bouwblok is ontworpen in traditionele stijl, waarmee een goede aansluiting wordt gemaakt op het beschermd dorpsgezicht van de Badhuisstraat.

De komende maanden wordt gewerkt aan het maken van de bouwput. De funderingswerkzaamheden voor het complex beginnen in de zomer. Het geheel is in de tweede helft van 2016 gereed voor gebruik.

Nadere informatie: Heilijgers, André Heeringa, (033) 454 57 00.