Start renovatie 150 woningen Zoutmanstraat en omgeving

17 september 2013 09:40 - BAM Wonen bv

(Perbericht wonenCentraal:) Alphen aan den Rijn, 16 september 2013 - In opdracht van wonenCentraal start BAM Woningbouw deze week met de renovatie van 150 eengezinswoningen aan de Zoutmanstraat, Van Riebeekstraat, Banckertstraat, Van Heutszstraat, Van Speykstraat, Stuyvesantlaan, J.P. Coenlaan en Van Brakelstraat. De woningen krijgen onder andere een nieuwe badkamer en toilet. Ook investeert wonenCentraal in comfort en veiligheid. In maart 2014 is de renovatie afgerond.

Comfortabel en veilig wonen
WonenCentraal wil haar huurders een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waar bewoners zich prettig en comfortabel in voelen. Daarom investeert de corporatie veel in het verbeteren van woningen. Bewoners van de Zoutmanstraat en omgeving krijgen een nieuwe badkamer en toilet. Daarnaast wordt het glas van de draairamen op de eerste verdieping vervangen door dubbel HR++ glas en worden er ventilatieroosters aangebracht. De gevels worden geïsoleerd en er komt mechanische ventilatie in iedere woning. Dit alles zorgt voor een beter en aangenamer binnenklimaat. Ook worden de buitenkozijnen opnieuw geschilderd.

Bewonerskeuzes
Tijdens de inloopdagen in de modelwoning hebben bewoners zelf de kleur van hun tegels uitgezocht voor de badkamer en het toilet. Ook hebben zij hun voorkeur uitgesproken over de kleur van het buitenschilderwerk. Bewoners konden in het project kiezen voor meer isolatie met dubbel HR++glas op de eerste verdieping. Hiermee kunnen zij een verlaging van de energierekening en woonlasten bereiken, vooral ook in de toekomst. Bewoners betalen daarom gedeeltelijk mee middels huurverhoging.

WonenCentraal en BAM Woningbouw werken samen
Dit is het tweede project waarbij wonenCentraal en BAM Woningbouw op een nieuwe manier met elkaar samenwerken. Binnen vooraf gestelde kaders aan materiaalkeuze, omgang met bewoners en communicatie heeft het team van BAM Woningbouw een plan uitgewerkt. Met haar ruime praktijkervaring en de inzet van een professioneel uitvoeringsteam zal zij een mooi eindresultaat neerzetten waar zowel wonenCentraal als de bewoners tevreden mee zijn.