Succesvolle tweede BAM Inhousedag

9 december 2010 00:00 - Koninklijke BAM Groep nv

‘Wat kan ik met mijn technische studie bij BAM?’ was de vraag die centraal stond op de tweede BAM Inhousedag eind november. Met bussen werden zo’n 150 studenten van station Bunnik naar evenementenlocatie Brothers gereden. Tim Welling (hoofd BAM Business School en dagvoorzitter) heette alle gasten welkom, waarna bestuursvoorzitter Nico de Vries de strategie van BAM uit de doeken deed.

De studenten waren ook geboeid door de presentatie van Steven Wilbrenninck, een van de experts bij BAM op het gebied van stadionbouw, die enthousiast verhaalde over zijn internationale ervaringen in onder meer Zuid-Afrika. Het 'stadion' stond deze dag symbool voor multidisciplinaire kennis (in een stadion komen civiele techiek, bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouwkunde te pas) en voor de expertise van BAM van ontwerp tot aan onderhoud.

Alle Nederlandse werkmaatschappijen waren tijdens de BAM Inhousedag present met een informatiestand. De studenten kregen tijdens interviewsessies met BAM’ers meer te horen over de verschillende mogelijkheden die zij met hun studie bij BAM hebben.

De dag werd afgesloten met een hotdog, nasi of ander streetfood en de bekendmaking van het beste idee op de vraag: ‘Welke innovatie op het gebied van duurzaamheid is bepalend voor stadions in 2030?’ Maar liefst twaalf studenten kwamen wat de jury betreft met het beste idee: het winnen van energie uit de beweging van het publiek. Na twaalf overtuigende pitches, werden twee winnaars gekozen die met een BAM-fiets naar huis mochten. Zowel de BAM’ers als de studenten kijken terug op een zeer geslaagde dag!