Theepaviljoen met bladerdak

1 maart 2003 20:23 - BAM Bouw en Techniek bv

BAM Nelissen van Egteren heeft onlangs in Rheden het paviljoen Posbank in nationaal park De Veluwezoom opgeleverd. Het moderne theehuis is - naar een ontwerp van architect Bjarne Mastenbroek - gebouwd in opdracht van Natuurmonumenten.

In het gebouwtje is veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Zo zijn een aantal kolommen gemaakt van onbehandelde eikenhouten boomstammen. Voorts is schapenwol toegepast als isolatiemateriaal. Het gebouw is zeer energiezuinig en maakt gebruik van aardwarmte voor de verwarming. Onze laatste actie voor oplevering was het bevestigen van zo'n 44.000 berkentriplex lamellen aan het metalen rasterplafond, waarachter de installaties schuil gaan. De lamellen suggereren een bladerdak, waaronder de bezoekers hun versnaperingen nuttigen.