Twee opdrachten (circa EUR 45 miljoen) voor Koninklijke BAM Groep in USA

20 november 2002 12:04 - Koninklijke BAM Groep nv

Bunnik, 20 november 2002 – HBG Constructors, Inc. (de Amerikaanse groepsmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv) heeft in de staat Californië twee opdrachten verworven met een gezamenlijke waarde van EUR 45 miljoen.

Het betreft de uitbreiding en reconstructie van enkele verkeersknooppunten in Mountain View, Santa Clara (nabij San Jose) en de verbreding van een snelweg in San Diego County.

In opdracht van Santa Clara Valley Transportation Authority is HBG Constructors in joint venture met Pavex verantwoordelijk voor de bouw van vijf viaducten, het verbreden van een fly-over en het slopen van twee oude bruggen. De werkzaamheden zullen ruim 2,5 jaar in beslag nemen.

De aanneemsom bedraagt circa EUR 52 miljoen, waarvan ruim zestig procent voor HBG Constructors.

De tweede opdracht betreft wegverbetering in San Diego County in opdracht van California Department of Transportation. De aanneemsom bedraagt circa EUR 13,5 miljoen. Het project omvat wegverbreding, verbeteringen aan het talud en bijkomende wegwerkzaamheden tussen de interstates I-15 en I-5. De werkzaamheden starten in januari 2003 en duren anderhalf jaar.

Koninklijke BAM Groep (op 14 november 2002 gevormd door het samengaan van Koninklijke BAM NBM en HBG) behoort tot de tien grootste bouwondernemingen van Europa. De Groep behaalt een jaaromzet van EUR 8,5 miljard (pro forma 2001), is marktleider in Nederland en telt ruim 30.000 medewerkers.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, telefoon 070 3722121.