Twee stadionopdrachten voor BAM Deutschland

11 augustus 2009 20:16

Bunnik, 11 augustus 2009 – BAM Deutschland AG (de Duitse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, gespecialiseerd in utiliteitsbouwprojecten) heeft opdracht verworven voor de realisering van de Coface Arena in Mainz en de verbouwing van de Mercedes-Benz Arena in Stuttgart. De gezamenlijke opdrachtsom bedraagt meer dan € 70 miljoen.

HBM Stadien- und Sportstättenbau, dochteronderneming van BAM Deutschland, realiseert voor eerstedivisieclub FSV Mainz 05 een voetbalstadion met een capaciteit van 33.500 toeschouwers. De aanblik van de Coface Arena – ontworpen door het bureau agn Niederberghaus & Partner GmbH te Ibbenbüren – wordt vooral bepaald door de indrukwekkende rode doelpalen, die elk tribune aan de buitenzijde omlijsten. Na een bouwtijd van anderhalf jaar wordt het stadion in Mainz begin 2011 opgeleverd. De opdrachtsom bedraagt ruim € 44 miljoen.

In opdracht van ontwikkelaar Stadion Neckar Park GmbH realiseert BAM Deutschland de verbouwing van de Mercedes-Benz Arena tot een modern voetbalstadion. Het stadion is de thuisbasis van Bundesliga-club VfB Stuttgart. Het is oorspronkelijk gebouwd in 1933 en eind jaren tachtig en begin jaren negentig ingrijpend gerenoveerd. De opdracht omvat de volledige nieuwbouw van de tribune aan de zuidoost-zijde, de zogenoemde Untertürkheimer Kurve. Het project is ontworpen door asp Architekten Stuttgart en omvat eveneens de bouw van een sporthal voor 2.000 toeschouwers en de inrichting van een deel van het buitengebied. De opdrachtsom bedraagt € 28 miljoen. BAM Deutschland zal het vernieuwde stadion naar verwachting voorjaar 2011 opleveren.

Nadere informatie:drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.