Unieke woonvorm in Lieshout geopend

14 januari 2016 15:29 - BAM Wonen bv
Unieke woonvorm in Lieshout geopend

Woningcorporatie woCom levert levensloopbestendige huurwoningen op

(Persbericht woCom:) Someren, 13 januari 2016 - Lieshout heeft er een mooi buurtje bij. Op de plek waar jarenlang basisschool De Fontein heeft gestaan, opende woningcorporatie woCom (voormalig Woningstichting Laarbeek) op 11 januari een uniek nieuwbouwproject. Twintig levensloopbestendige huurwoningen die bij uitstek geschikt zijn voor één- en tweepersoons huishoudens. De locatie heeft door zijn centrale ligging in Lieshout een plus voor senioren. Want, mocht het in de toekomst nodig zijn, de zorg zit nagenoeg om de hoek.

De woningcorporatie is niet weg uit Laarbeek

‘Rondom ons heen wordt volop geschilderd, behangen en verhuisd. Op deze plek maken de bewoners van hun nieuwe huis een echt thuis’, zo begon directeur Kees Strik van woningcorporatie woCom zijn persoonlijke woorden aan de nieuwe bewoners van De Fontein. ‘En dat is waar wij het als woningcorporatie voor doen. Dat mensen de ‘kans’ krijgen zich ergens thuis te voelen. Dat ze een dak boven het hoofd hebben, een absolute ‘basis’ om deel te nemen aan de maatschappij. Daar zetten wij ons als woningcorporatie al jaren voor in, en dat blijven we nog jaren doen. Eerst onder de naam Woningstichting Laarbeek … voortaan onder de naam woCom.’ De woningcorporatie is niet weg uit Laarbeek. Integendeel, afgelopen jaar heeft zij nieuwe levensloopbestendige huurwoningen opgeleverd in Mariahout en groot onderhoud uitgevoerd aan tientallen woningen in nagenoeg alle kernen. Komend jaar gaat zij voor de cliënten van ORO nieuwe zorgwoningen bouwen aan de Moreeshof in Lieshout. En afgelopen maandag dus de oplevering van de woningen aan De Fontein, die alle het totale woonprogramma op de begane grond hebben.

Ludieke geschiedenisles

Terwijl het buiten op de parkeerplaats nog licht druppelt, spreekt Ton van den Baar in een volle tent de vele aanwezige huurders toe. Als adjunct-directeur van basisschool De Sprankel (en voorheen De Fontein) neemt hij de aanwezigen mee terug in de tijd. In zijn schooltijd. In een ludieke geschiedenis-les heeft hij de lachers op de hand, haalt hij de ene na de andere herinnering aan de oude school op en krijgt hij regelmatig bijval van bewoners die zelf op De Fontein hebben gezeten.

Groen plantsoen verbindt oud met nieuw

Ook wethouder Frans van Zeeland koppelt dit stukje Lieshoutse geschiedenis aan de mooie woontoekomst die de bewoners te wachten staat in ‘dit prachtige nieuwbouwproject’. Naast mooie woorden over de goede samenwerking met woCom, benadrukt hij het feit dat de nieuwe woningen zo geruisloos zijn opgenomen in de buurt. Mede door het ontbreken van bezwaren door de buren, heeft het project nauwelijks vertraging opgelopen. Tussen de patiowoningen aan de Den Effer, waar een wandelpad de Nieuwstraat en De Klumper met elkaar verbindt, vertoont het onlangs ingezaaide plantsoen zelfs al enkele grassprietjes van wat straks een mooie groene strook moet worden. De door woCom geplaatste teakhouten bank werd dan ook positief ontvangen door de bewoners, die zich thuis voelen in de rustige eenrichtingsstraat  waar elke bewoner een parkeerplaats heeft op eigen terrein.

Start bouw koopwoningen 15 februari

Na de onthulling van de bank vertelt Frans Fonteijn, adjunct-directeur van BAM Woningbouw Zuid, aan de omwonenden dat ze 15 februari starten met de bouw van de twee tweekappers aan De Klumper. De laatste woningen die de voormalig basisschoollocatie een nieuwe invulling geven. Naar verwachting worden deze vier koopwoningen, waarvan er al twee verkocht zijn, in het derde kwartaal van 2016 opgeleverd. Dan wordt meteen het laatste stukje van het groene wandelpad afgerond. Meer informatie over deze ruime, energiezuinige woningen is te vinden op http://www.wonenindefontein.nl/