Vervangende nieuwbouw in Marum

25 juli 2007 15:40 - BAM Wonen bv

BAM Woningbouw is onlangs gestart met een bijzonder project in het Groningse Marum. Dichtbij het centrum komt een appartementencomplex van drie woonlagen en enkele eengezinswoningen. Op de locatie stond een aantal verouderde ouderenwoningen. BAM Woningbouw voert dit project uit in opdracht van woningcorporatie Wold & Waard uit Leek.

De vervangende nieuwbouw voorziet in 28 appartementen en zeven grondgebonden woningen. De begane grond van het appartementencomplex is bestemd voor Woonzorgcentrum Westerkwartier uit Zuidhorn. De toekomstige bewoners krijgen elk een woon-/slaapkamer met een aparte toilet- en doucheruimte. Verder komt er een gezamenlijke leefruimte en keuken en is er continu begeleiding (zorg) aanwezig. Op de bovengelegen bouwlagen worden zestien appartementen gerealiseerd. Opdrachtgever Wold & Waard past dit (zorg)concept op meerdere plaatsen toe.

Het project is in bouwteam met de opdrachtgever ontwikkeld. Van Manen en Zwart architecten tekenen voor het ontwerp en Jansen Wesselink voor de constructie. Naar verwachting is het project in de zomer van 2008 gereed.