WonenCentraal renoveert 112 woningen in de Eikenlaan en 60 woningen in de Naereboutstraat en omgeving

26 augustus 2015 09:59 - BAM Wonen bv
WonenCentraal renoveert 112 woningen in de Eikenlaan en 60 woningen in de Naereboutstraat en omgeving

(Persbericht wonenCentraal:) Alphen aan den Rijn, 25 augustus 2015 - WonenCentraal laat dit najaar twee grote renovaties uitvoeren van in totaal 172 portiekwoningen. BAM Woningbouw is aan de slag in de Eikenlaan en Rutges Vernieuwt is aan het werk in de Naereboutstraat, J.P. Coenlaan en D. Rijkersstraat.

WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waar mensen zich prettig en comfortabel in voelen. Daarom investeert de corporatie veel in verbeteringen in de woningen.

Woningen als nieuw in de Eikenlaan

In de Eikenlaan gaat veel gebeuren. De huurders krijgen een nieuw toilet en badkamer, in een enkel geval ook een nieuwe keuken. Er komt een geheel nieuwe verticale rioolleiding en een groot aantal bewoners laat de aanwezige geisers en de gaskachels vervangen voor cv-installatie. Daar is wonenCentraal blij mee, want het is veiliger wonen en het verbetert het binnenklimaat van de woningen.

Tegelijkertijd laat wonenCentraal energiebesparende en comfortverhogende maatregelen uitvoeren zoals de aanleg van mechanische ventilatie, nieuwe voordeuren, vervanging enkel glas voor dubbel HR-glas en  spouwmuurisolatie. Met een beter geïsoleerde woning bespaart de huurder geld op de energierekening.

Elke entree krijgt een eigen kleur. Hiermee krijgen de woningen in de Eikenlaan een nieuwe frisse uitstraling en het verhoogt de herkenbaarheid van elke entree. Naar verwachting zijn alle 112 woningen in de Eikenlaan in juni 2016 klaar.

Flinke opknapbeurt woningen Naereboutstraat en omgeving

Ook de woningen in de Naereboutstraat en omgeving gaat de corporatie flink opknappen. Er komen nieuwe keukens, toiletten en badkamers. De gevel krijgt spouwmuurisolatie en de balkons nieuwe vloercoating. Alle kozijnen krijgen een schilderbeurt en ook de portieken krijgen van binnen en van buiten een opknapbeurt. In de woningen waar nog geen HR-combiketel hangt, komt een nieuwe cv-ketel. Ten slotte krijgen huurders nieuwe voordeuren en ook de centrale bergingen worden opgefrist.

Alle bewoners van de Naereboutstraat en omgeving kunnen vanaf december 2015 van hun comfortabele woning genieten.

Nadere informatie: WonenCentraal, Astrid van der Wal: (0172) 418 570.