Woningbouwstichting De Gemeenschap en AM tekenen koopovereenkomst

1 december 2010 10:19 - AM bv

Lent, 1 december 2010 - Woningbouwstichting De Gemeenschap en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een koopovereenkomst gesloten voor 33 woningen in nieuwbouwwijk Laauwik in Lent. Willem Berkhout, directeur van De Gemeenschap, en Alex Voordes, directeur AM Noord-Oost, hebben de overeenkomst getekend.

De nieuwe woonwijk Laauwik ligt ten noorden van Lent en maakt deel uit van de Waalsprong, het uitbreidingsgebied ten noorden van Nijmegen. Laauwik heeft alle ingrediënten voor een aantrekkelijke woon- en leefomgeving: de stad op een steenworp afstand, het dorp Lent om de hoek en de wijk Visveld als goede buur. Eigentijdse voorzieningen, levendigheid en natuur zijn binnen handbereik. Aan de noordzijde van Laauwik wordt in de nabije toekomst een groot natuur- en recreatiegebied aangelegd.

De 33 woningen van De Gemeenschap markeren de entree tot de wijk. Ze liggen aan de Prins Mauritssingel en het landschapspark, een recreatie- en natuurgebied tussen Lent en Oosterhout dat ruimte biedt aan drie grote waterplassen, speelweiden en diverse voorzieningen. De woningen zijn rijk gedetailleerd, hebben een verspringende daklijn en door het gebruik van veel verschillende soorten baksteen een herkenbare uitstraling. Inbo architecten heeft de woningen ontworpen. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Nadere informatie:

AM, Bart Hogenbosch senior adviseur in- en externe communicatie, (030) 609 73 68.
Highres illustraties zijn te downloaden via www.am.nl (home>actueel>illustraties).