Woningen Eikenlaan: comfortabel en energiezuinig

3 januari 2016 16:50 - BAM Wonen bv
Portiekflat Eikenlaan - Alphen aan den Rijn

(Nieuwsbericht wonenCentraal:) Alphen aan den Rijn, december 2015 - BAM Woningbouw heeft in opdracht van wonenCentraal de renovatie uitgevoerd van de eerste 56 woningen in de Eikenlaan. Het gaat om de portiekflat met huisnummers 113 tot en met 223.

WonenCentraal klaar met geslaagde renovatie deel 1

Door de energiebesparende maatregelen en de verbetering van veiligheid en comfort hebben de bewoners een heerlijke woning gekregen. De renovatie van de andere portiekflat aan de Eikenlaan start in januari 2016. Dit zijn 56 woningen met de adressen Eikenlaan 1 tot en met 111.

WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Daarom investeert de corporatie veel in verbeteringen in de woningen. In elke woning is het toilet vernieuwd en de meeste bewoners kregen ook een nieuwe badkamer. Met het plaatsen van cv-installaties, een mechanisch ventilatiesysteem, nieuwe voordeuren en spouwmuurisolatie zijn de woningen energiezuiniger en meer comfortabel. Elke entree heeft een eigen kleur gekregen. Naast een frisse uitstraling is daarmee ook de herkenbaarheid van elk portiek verbeterd.

Deel 2 start in januari

BAM Woningbouw start op maandag 4 januari met de uitvoering van de renovatie van de andere portiekflat met 56 woningen. Ook hier vinden dezelfde uitgebreide werkzaamheden plaats en krijgt elk portiek een frisse uitstraling met een eigen, herkenbare kleur.

Naar verwachting zijn de laatste portiekwoningen in de Eikenlaan in mei 2016 klaar.