Xbloc-toepassing Mundra LNG project - Eerste Xbloc-project in India

11 februari 2015 11:10 - BAM Infraconsult bv

Gouda, 11 februari 2015 - BAM Infraconsult bv heeft (onder de handelsnaam Delta Marine Consultants (DMC)) een licentieovereenkomst ondertekend met Adani Ports and Special Economic Zone voor de toepassing van Xbloc-golfbrekerblokken in het Mundra LNG-project. Dit is de eerste toepassing van Xblocs in India.

Het project ligt in de Golf van Kutch in de Noordwestelijke Indiase staat Gujarat. De LNG-importterminal wordt gebouwd op een landaanwinning in zee, die wordt beschermd tegen hoge cycloongolven door middel van een Xbloc-kustbescherming. De bouw van deze kustbescherming begint na de voltooiing van de fysieke modelproeven die momenteel aan de gang zijn. De productie en plaatsing van de Xblocs zal later dit jaar beginnen en doorlopen in 2016.

Het Xbloc is een innovatief en gepatenteerd betonnen golfbrekerelement, dat door BAM is ontwikkeld voor kustbescherming en golfbrekers en dat sinds 2004 wereldwijd succesvol is toegepast. Xblocs kennen een hoge hydraulische stabiliteit en bieden aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van andere golfbrekerelementen. Om afdoende bescherming te bieden is aanzienlijk minder beton noodzakelijk en bovendien kunnen de elementen sneller worden geplaatst. Hierdoor zijn Xbloc-golfbrekers efficiënter en duurzamer dan traditionele golfbrekers.

BAM Infraconsult bv biedt wereldwijd dienstverlening op het gebied van advies en consultancy, mede met de merknaam Xbloc en onder de handelsnaam Delta Marine Consultants.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.